Gepubliceerd op 12.06.2023

De Pink Lady® Food Photographer of the Year-competitie is sinds 2011 de maatstaf voor food fotografie en film en zet het talent van zowel professionele als amateurfotografen, die de schoonheid en diversiteit van de keuken over de hele wereld vieren, in de kijker. Ontdek de winnaars van de editie van 2023!

De hoofdprijs gaat naar Jon Enoch uit het Verenigd Koninkrijk

Fotograaf Jon Enoch uit het Verenigd Koninkrijk won de hoofdprijs voor Pink Lady® Food Photographer of the Year 2023 met zijn opvallend contrasterende portret van een suikerspinverkoper, getiteld The Candy Man. De foto is gemaakt in de buurt van het kermisterrein en het strand in Mumbai (India) en maakt deel uit van een serie gewijd aan Indiase streetfoodverkopers en de manier waarop zij de aandacht van klanten trekken.

Verschillende categorieën in de spotlight

De Pink Lady® Food Photographer of the Year heeft ook een aantal categorieën, die elk een uniek aspect van food fotografie en film belichten, en de manier waarop voedsel de culturele grenzen overstijgt. Een van de meest prominente categorieën dit jaar is “Pink Lady® Moments of Joy”, waarin momenten van vreugde en delen rondom eten worden belicht. Dit jaar won de Chinese kunstenaar Zhonghua Yang de stemming in deze categorie met zijn foto Hanging Up Persimmons.

Een fotografie atlas

Elk continent had ook zijn eigen categorie. In Europa ging de prijs naar Carla Sutera Sardo, een food fotograaf uit Sicilië, die de categorie “Food for Celebration” won. Haar foto, getiteld A Feast for Generations, onthult de rijkdom van Siciliaanse culinaire tradities door middel van een prachtig gedekte tafel. Haar fascinerende werk werd geprezen voor haar vermogen om de essentie van gezelligheid en familiefeesten via de keuken over te brengen.

Ontdek alle 2023 winnaars en finalisten op de
Pink Lady® Food Photographer of the Year website!